Kortbetalning via eget inlösenavtal

[ecko_wide] kortbetalning [/ecko_wide]

Ungefär en tredjedel av svenska konsumenter föredrar att betala med kort vid onlineköp. I Norge är motsvarande siffra över 50%. Erbjud därför kortbetalning (som en av flera betalningslösningar) för att få så många som möjligt av dina potentiella kunder att genomföra sitt köp.

Betalväxel för säker onlinebetalning

Du behöver ett avtal med en s.k. betalväxel som har den tekniska lösningen för att skicka betalningar till banken/kortinlösaren. Betalväxeln utgör länken mellan din butik och banken, ungefär som en vanlig fysisk kortterminal. Kontaktuppgifter till betalväxlar finns nedan.

Inlösenavtal med kortinlösare

För att kunna ta emot kortbetalningar via egen inlösenavtal behöver du teckna ett avtal med en kortinlösare. Detta avtal ser till att dina kunders betalningar hamnar på ditt konto. Ett inlösenavtal behövs alltid när du tar betalt med kort, även i en vanlig butik på gatan. Vi samarbetar med Swedbank Babs för kortinlösen, men det går också bra att teckna avtal med andra kortinlösare.

Implementering i din butik

Börja med att bestämma vilken betalväxel du vill använda. Kontakta dem sedan så hjälper de dig med inlösenavtalet. När avtal med betalväxel och kortinlösare är klart, så fyller du själv i dina uppgifter i Textalk Webshop Administration under Inställningar.

Vad kostar det att ta betalt med kort via eget inlösenavtal?

Ett inlösenavtal med kortinlösare kostar ofta en eller ett par kronor (eller en procentsats) per transaktion. Betalväxeln kostar också någon procent per transaktion. Kortinlösare och betalväxel kan dessutom ha en fast servicekostnad för avtalet. Observera att dessa priser är ungefärliga och varierar beroende på omsättning och individuella förhandlingar. Kontakta en betalväxel och en kortinlösare för att få prisuppgifter för kortbetalning i din webbutik.

Betalväxel (Payment Service Provider)

DIBS 031-600 800 info@dibs.se (Preferred Partner)
DIBS är Skandinaviens ledande leverantör av betaltjänster via internet och är certifierade av banker och kortinlösare till att hantera betaltransaktioner på högsta säkerhetsnivå.

Textalk Webshop har också stöd för betalväxlarna Auriga, Samport och PayEx.

Kontaktuppgifter till kortinlösare

Swedbank Babs 08-411 10 80 babs.kundservice@swedbank.se
SEB Euroline 08-14 69 40 euroline.sales@seb.se