Ta emot betalningar med Swish

[ecko_wide] swish[/ecko_wide]

Swish har nyligen lanserat sin tjänst även för företag. Du kan nu, som företag, därför ta emot betalningar med Swish.

swish_logo

Swish är en bankgemensam tjänst för mobila betalningar och ett samarbete mellan de stora svenska bankerna. Idag erbjuder Handelsbanken, Swedbank, Nordea och Länsförsäkringar tjänsten för företag. Swish uppskattas idag ha över 1,2 miljoner användare.

Du kan enkelt sätta upp en betalningsmetod för att ta emot betalningar med Swish, tyvärr saknas idag ett API för tjänsten så hanteringen måste ske manuellt, som med en förskottsbetalning. Det positiva för kunden är att det går väldigt snabbt (tar några sekunder för överföringen) och den behöver inte lämna ut några kortuppgifter.

Hur gör jag för att komma igång med Swish i min butik?

1. Du börjar med att ordna Swish för företag hos din bank (https://www.getswish.se/foretag), de kommer ge dig ett nummer som börjar på 123 som är kopplat till ditt bankkonto.

2. Därefter behöver du bara gå in under Inställningar -> Betalningsmetoder. Där skapar du en ny betalningsmetod av typen förskottsbetalning.

3. Du anger namnet, förslagsvis Swish och i beskrivningen anger du att de ska swisha totalbeloppet till numret du har fått från banken. Du kan även skriva att kunden ska ange ordernummer/namn vid överföring så vet ni precis vilken order det gäller.

Eftersom det inte går att koppla Swish med Textalk så blir du inte automatiskt meddelad när betalningen går igenom. Så håll koll i ditt företags-konto när en betalning kommer in, då inga notiser skickas ut.

swish som betalningsmetod

Mer information hur swish fungerar och vad det är kan ni hitta på deras hemsida: https://www.getswish.se/

En reaktion till “Ta emot betalningar med Swish”