Med Åmål i sikte

“Sikta på månen. Missar du är du ändå på väg mot stjärnorna.”, lär den amerikanske basketspelaren Willis Reed ha sagt. Under min barndom sa min kära mor ungefär samma sak, fast på sitt lite mer bohuslänska manér: “Du får sikta på månen för att komma till grantopparna.”. Och om man i en modfälld stund behövde lite nöjaktig uppmuntran kunde hon klämma till med: “Alltid något, sa han som kom till Åmål.” (Förlåt Dalsland… den syskonkärleken.). Vem som är den bäste coachen, min mor eller Reed, får väl vara osagt. Dalsland är i alla fall väldigt fint så här års. Åk dit på semestern vetja.

Veckans särskilda övningsuppgift är att ge dina kollegor uppmuntran. Ett litet ord av uppmuntran i en besvärlig stund kan faktiskt vända svårigheten till framgång.

Jag missade att skicka med Felix Mendelssohns Ein Sommernachtstraum i förra brevet (https://open.spotify.com/track/7wjkdPYnQVXkRauzJQjEC9) så denna gång blir det dubbelt musiktips. I Grinstads socken i Dalsland låter det så här svängigt. Det spritter i dansskorna

Ha en fantastisk vecka / Rikard