Nu kan du ha externa SSL-certifikat i din Textalk Webshop

Idag släpper vi möjligheten för externa SSL-certifikat för utökad säkerhet i din webshop.

Innan jag går vidare och berättar mer om fördelarna med denna typ av certifikat och hur det fungerar vill jag bara påpeka att din webshop alltid varit säker. Kassan och hela utcheckningsprocessen har alltid varit skyddad med SSL (obligatoriskt för att få ta emot betalningar på nätet). Detta innebär att alla betaluppgifter, kontoinformation och personuppgifter alltid varit i tryggt förvar.

Men om allting redan varit säkert, varför ska jag då skaffa ett externt SSL-certifikat?

Det är vanligt att själva utcheckningsprocessen, dvs. den del som hanterar all känslig information är krypterad enligt SSL. Det är inte lika vanligt att hela webshoppen, oavsett var i webshoppen du befinner dig, är krypterad. Detta är dock någonting som blir mer och mer vanligt och även någonting som efterfrågas av många e-handlare. Vi vill ge dig som kund, möjligheten till att få all din data, varje sida och allt innehåll krypterat. Detta för att säkerställa en trygghet för dig som e-handlare och en trygghet för dina kunder.

ssl-skapar-trygghet

SSL skapar förtroende

Med SSL-kryptering skapar du ett förtroende för de som besöker din webshop. De kan se att sidan är krypterad och säker i enlighet med SSL och känner sig därför mer benägna att faktiskt dela med sig av sin privata information för att handla i din butik.

Man kan se att en sida är krypterad på två enkla sätt. Det ena är hänglåset vid sidans URL (webbadress), det andra är att webbaddressen börjar med HTTPS istället för det traditionella HTTP.

ssl-är-bra-för-SEO

SSL är bra för sökmotoroptimering

På samma sätt som SSL är bra för att skapa förtroende hos dina kunder, ger det liknande effekt på sökmotorer så som Google. Sedan 2014 ser Google SSL som en rankingsfaktor för placering i sökresultatet. Detta innebär att genom att applicera kryptering på din sida så kan du få en ökning i placeringar vilket leder till ökad trafik och försäljning.

[ecko_alert color=”orange”]Från och med januari 2017 kommer Google att varna besökare när de besöker en HTTP site. Detta innebär att besökare som kommer till din webshop och du inte använder dig utav HTTPS kommer att mötas av ett ”Not Secure”-meddelande vilket drastiskt kan påverka din försäljning. Läs mer på Googles egna blogg här.[/ecko_alert]

Vad är SSL för något?

SSL står för Secure Sockets Layer och är ett krypteringsprotokoll som används för att skapa en krypterad länk mellan en webbserver och en webbläsare. Egentligen används det nyare protokollet TLS som står för ”Transport Layer Security” vilket ofta är anledningen till att man säger SSL/TLS. TLS är en vidareutveckling av det som från början kallades SSL och togs vid efter SSL 3.0 (TLS 1.0 = SSL 3.1).

SSL-certifikatet i din webshop kommer således att kryptera all aktivitet som sker så att ingen utomstående kan komma åt denna informationen utan håller informationen privat. Detta gäller inte enbart finansiell information utan även när man fyller i ett formulär eller tittar på en sida.

Hur skaffar jag detta i min Textalk Webshop?

Vi lanserar två funktioner för SSL. Du kan antingen skaffa ett eget certifikat. Det finns flera olika leverantörer av certifikat som man kan köpa av. Sedan när man väl har köpt det laddas det upp i webshop-admin.

Det andra alternativet är att köpa tilläggsfunktionen direkt från oss på Textalk. Du får då ett certifikat från Let’s Encrypt, helt integrerat i din webshop, redo att börja kryptera så fort det är aktiverat. Notera att detta i dagsläget inte gäller domännamn med specialtecken, så som å ä ö eller ø.

För att använda någon av dessa tilläggsfunktioner behöver du ha ett abonnemang för Webshop Bas eller Webshop Plus, samt ett responsivt tema (Aficionado eller Fabrikk).

[easy-pricing-table id=”1156″]

Informera dina kunder

Efter att du har utrustat din butik med ett SSL-certifikat kommer dina kunder att se det i webbläsarens adressfält. Om du vill informera dina kunder mer än så kan du använda följande text för det:

Denna sida använder krypteringstekniken SSL för att garantera säkerheten för din personliga information. Denna teknik säkerställer att personuppgifter du lämnar i vår webbutik inte kan ses, avlyssnas eller ändras av någon tredje part på internet.

En reaktion till “Nu kan du ha externa SSL-certifikat i din Textalk Webshop”