Hur kunde det hända?

Som många av er märkte gick det inte att komma in på Textalk Webshops plattform i fredags, alltså 2017-12-15. Här finns en teknisk rapport att läsa! Både kunder och handlare möttes av meddelandet 503 Service Unavailable. Servern svarade alltså inte. Teknikerna fick omedelbart felsignaler och började felsöka och åtgärda. Systemet är under bevakning dygnet runt, året runt.

503

Efter att det mest kritiska åtgärdats började arbete med att stabilisera och undersöka vad som orsakat det hela. Det visade sig att systemet blivit utsatt för en så kallad DoS-attack. Något sådant här skulle inte inträffa enbart på grund av hög trafikbelastning från vanliga användare.

Systemet är nu ytterligare säkrat för att stå emot en liknande attack. Tyvärr kan man aldrig helt gardera sig helt.

Vi beklagar verkligen att detta drabbade alla er handlare och era kunder! Det är alltid kritiskt att systemet inte fungerar men ännu sämre såhär under julhandelns slutspurt. Vi tar alla incidenter på fullaste allvar.

För att följa statusen på Textalk Webshops plattform kan man prenumerera på uppdateringar på statussidan! Klicka här för att komma dit!

Vi gör allt för att ge er och era kunder en så bra upplevelse som möjligt av att använda Textalk Webshop!

Fortsatt God Julhandel!