Google Ads i din webshop

Intresserad av att starta webshop?

Google_ads_header.jpg

Varför ska du använda Google Ads?
I takt med att det blir allt viktigare med digital marknadsföring för att synas i mängden behöver företag anamma ny kunskap och anpassa sitt arbetssätt. Idag används internet i väldigt stor utsträckning och Google är den största och vanligaste sökmotorn. Om du är relativt ensam med din tjänst eller produkt på marknaden behöver du synas för att få fler sökningar och därmed öka dina chanser till fler kunder.

På samma sätt behöver företag som har liknande verksamheter sticka ut och profilera sig mot varandra. För att du som företag ska synas bland alla andra företag är Google Ads, för detta Google Adwords, ett bra sätt att börja med. Med det här verktyget betalar du för att synas och får fler sökträffar via Google. Om du skapar kampanjer behöver du inte nödvändigtvis ha en webbplats som rankar högst. Samtidigt kan du göra reklam för vad som gör din tjänst eller produkt unik.

Alla kan skapa en kampanj med Google Ads
Oavsett om du är en rutinerad eller oerfaren digital marknadsförare kan du med hjälp av våra tutorials på youtube lära dig hur du steg för steg skapar din egen kampanj hos Google Ads. Om du inte känner dig tillräckligt trygg för att börja på egen hand rekommenderar vi att du tar tag i en kollega och att ni tillsammans sätter er ner och tittar på vår video tutorial – det är både roligt och nyttigt att lära sig mer om digital marknadsföring. Google Ads som verktyg ger dig fördelen att följa upp och mäta hur många gånger dina budskap har exponerats. På det här sättet vet du också vilka kampanjer som fungerar och var du ska satsa dina pengar.

Vad ska du tänka på när du skapar en Google Ads kampanj?

    • Fundera på vad som är målet med just dina kampanjer
    • Hitta rätt sökord och sökfraser för just din kampanj
    • Ta fram det som är unikt med just din tjänst eller produkt
    • Följ upp dina kampanjer – de är mätbara

Lär dig mer om Google Ads steg för steg genom att se vår video-serier om Google Ads.

Google Ads för din webshop – hur du kommer igång!

Skapa en kampanj

Optimera kampanjer för olika enheter


Skärmavbild 2019-06-19 kl. 14.12.29

Textalk Webshop är den perfekta e-handelplattformen för dig som vill sälja på nätet. Prova helt gratis i lugn och ro, lägg upp bilder och info om dina produkter och möbler och prova dig fram bland alla e-handelsfunktioner som finns i vår e-handelsplattform.  Säker drift, betalningslösningar, integrationer till affärssystem och logistiksystem är redan på plats. Prova någon av våra färdiga mallar och bygg din webbutik själv. Eller låt våra professionella designers och programmerare skräddarsy en webshoplösnig just för dig.

Starta webshop