Månadens Webshop Lyckoboxen.com

header_blogg

Lyckoboxen.com erbjuder allergivänlig och glutenfri konfektyr på nätet. I sortimentet finns bland annat praliner, chokladkakor, lösviktsgodis, snacks och även några presentboxar som kan skickas direkt till mottagaren tillsammans med en personlig hälsning.

Jag som driver Lyckoboxen.com heter Malin Westergren och är uppvuxen i Furuvik utanför Gävle. Är utbildad ekonom och har jobbat med redovisning tidigare, men längtade efter att driva eget! Lyckligtvis hade jag redan startat mitt första företag när jag var 19 år, så steget kändes inte lika stort när jag redan ”övat” på några bolag.

Vad var din motivation för att starta Lyckoboxen?
Jag har själv svåra allergier och tyckte att utbudet av allergivänligt godis var litet. Ofta är det exempelvis spår av nötter, gluten, ägg eller mjölk i produkter.

Vad tycker du är det viktigaste att tänka på när man startar en webshop?
Det viktigaste är att kämpa och inte ge upp! Även om du kanske har en riktigt bra affärsidé kan det ta tid innan kunderna hittar till din webshop och börjar handla.

Vad är ditt mål för verksamheten?
Inom kort lanserar jag mitt eget varumärke med choklad, som kommer vara fritt från flertalet allergener och även ha många veganska alternativ. Jag har redan börjat få in intresseanmälningar ifrån företag som vill bli återförsäljare av mina produkter, så mitt mål för i år är att skapa en webshop även för återförsäljare. På sikt vill jag även etablera varumärket utanför Sverige.

Har du några bra råd att ge andra som vill starta en webshop?

  • Försök att inte köpa in för stora lager i början, satsa hellre på mindre kvantitet men större utbud om det är möjligt, så kunderna har mer att välja på.
  • Nätverka och lär av andra så mycket det går. Kanske känner du redan någon som driver en webshop? Annars finns det flertalet Facebook-grupper med e-handlare. Gruppen ”Svensk E-Handel” har jag fått mycket kunskaper ifrån.
  • Ofta kan det löna sig att använda gruppavtal och färdigförhandlade tilläggstjänster, för att få rabatt på exempelvis frakt och emballage. Det kan vara svårt att få ett förmånligt avtal själv om man är nystartad och inte har några tidigare siffror att visa upp.

Vad fick dig att välja Textalk Webshop?
Jag valde Textalk för jag tycker att det är en prisvärd och användarvänlig plattform! Hade själv inte så mycket förkunskaper, men jag lärde mig en hel del när jag fick möjlighet att bygga upp en testbutik innan jag bestämde mig.

Hur marknadsför du dig?
Jag är aktiv i sociala medier främst. Under året kommer jag också att samarbeta med olika föreningar! Exempelvis har jag ett event med Celiakiföreningen i Stockholms län denna månad som ska bli väldigt roligt. Eftersom jag har en nischad målgrupp är det viktigt att vara där min målgrupp befinner sig, många av de traditionella marknadsföringssätten skulle troligtvis vara både kostsamt och ineffektivt i mitt fall.

Tack Malin för att vi fick lära oss mer om din verksamhet!

Vill du också synas här? Kontakta iselin@textalk.se


Skärmavbild 2019-06-19 kl. 14.12.29

Textalk Webshop är Sveriges största, mest erfarna och mest prisvärda e-handelplattform. Vi samarbetar med alla betalningslösningar, logistiktjänster och affärssystem som finns på den skandinaviska marknaden. Hos oss får du en komplett e-handelslösning och vi hjälper dig med allt inom e-handel och webb på ett språk som du förstår. Starta en webshop idag!

Starta webshop