Så behåller du försäljningen under sommaren

ehandel_2019.jpg

Sommaren är här! Med det kommer långa, lata dagar som tillbringas utomhus. För e-handlare är verkligheten dock en annan. Faktum är att för de flesta e-handelsbutiker innebär sommartid lägre intäkter och minskad försäljning då kunderna tillbringar mer tid ute och mindre tid på sina enheter. 

Om du vill hålla din försäljning varm under sommaren måste du vara flitig och leta efter kreativa sätt att sälja dina produkter under de svaga sommarmånaderna. För att hjälpa dig på vägen har vi på Textalk Webshop några tips för att behålla din försäljning under sommaren.

Mobila köp
Den mobila tillväxten, även i solstolen, skulle kunna motverka nedgången i försäljningen under sommaren. Tänk på att ha en webbshop som är optimal för mobila enheter, och att det blir smidigt för kunden å ta sig genom. Detta gör hela shoppingupplevelsen enklare även när kunderna är på språng eller njuter av det fina vädret. 

Betala i höst
Ska man på semester finns det också en budget, vilket betyder mindre att spendera på shopping. Då kan det vara en god idé att erbjuda kunderna att köpa nu, och betala i höst. Då kan kunderna hålla sin budget men ändå njuta av sitt köp redan i sommar.  

Enkel checkout
I samband med den mobila tillväxten under sommaren är det extra viktig med en enkel checkout. Kunderna vill göra snabba köp, och sedan gå tillbaka till solstolen. Pass på att du erbjuder dom rätta betalningsmetoderna, och att du undviker onödiga moment. Det ska vara snabbt, smidigt och enkelt att handla – även under sommaren.

Kampanjer
När temperaturen stiger, låt priserna sjunka. Anordna kampanjer och erbjudanden för att rensa lagret inför hösten. Exempel på kampanjer kan vara helgerbjudande, utförsäljning, köp 3 betala för 2 eller handla för 500kr få 100kr rabatt. Ta reda på när dina kunder är mest aktiva i din webbshop och planera dina kampanjer efter detta. 

Tävlingar
Det finns inget bättre sätt att öka trafiken och konverteringen än en tävling. Detta är en möjlighet att skapa spänning och använda något lockande för att driva trafik till din webbshop. Erbjud besökare en chans att vinna ett produkt genom att ange sin e-postadress. Det kan vara en av dina egna produkter eller något som din idealiska kund skulle vara intresserad av. Förutom att generera trafik, kommer en tävling att ge dig massor med nya leads till de kommande försäljningsmånaderna där kunderna är mer benägna att köpa. 

Med dessa tipsen är du redo för en sommar utan försäljningsdippar. Se till att underhålla din e-handel och ge dina kunder den bästa upplevelsen oavsett vart dom befinner sig på semester.

Att behålla försäljningen under hele sommaren är en sak, men att öka den är en annen femma. Hur kan du få till båda och ändå ta semester med gott samvete? Läs mer om hur du ökar din försäljning under sommaren med detta tipset.

Tänker du redan på e-handelshösten? Ta del av förberedelserna du bör göra under hösten.


Skärmavbild 2019-06-19 kl. 14.12.29

Textalk Webshop är den perfekta e-handelplattformen för dig som vill sälja på nätet. Prova helt gratis i lugn och ro, lägg upp bilder och info om dina produkter och möbler och prova dig fram bland alla e-handelsfunktioner som finns i vår e-handelsplattform.  Säker drift, betalningslösningar, integrationer till affärssystem och logistiksystem är redan på plats. Prova någon av våra färdiga mallar och bygg din webbutik själv. Eller låt våra professionella designers och programmerare skräddarsy en webshoplösnig just för dig.

Starta webshop