Ett tips som ökar din försäljning under sommaren 

ehandel-sommar

Det är semestertider på ingång och det betyder inte bara att vi fyller på med härlig energi inför hösten utan det betyder också… katastrof för e-handeln. Japp! Fokus ligger mer på att få bästa solstolen än att sätta sig framför sin dator och shoppa.

Men, tänk dig nu att dina kunder ligger på stranden och jobbar på brännan. Chansen att de samtidigt skulle handla hos dig är minimal. Eller? Ja, för några år sedan möjligtvis men situationen är idag annorlunda.

Vi vill alltid rekommendera det bästa för våra kunder och därför vill vi på Textalk Webshop tipsa om att skapa en strategi anpassad för försäljning via mobila enheter under sommaren.

Mobila enheter dominerar under sommaren

Sveriges e-handlare börjar mer och mer anpassa sina sidor för att kunder enklare ska kunna handla via mobil. En responsiv sida öppnar upp för att både Google och dina kunder ska bli nöjda. Så, nu när dina kunder ligger där i sin solstol är dom med stor sannolikhet utrustad med en mobiltelefon. Det faktum att fler bär med sig en liten dator i fickan öppnar upp för möjligheter för dig som e-handlare.

Så hur kan du nå dina kunder via mobilen? Var kreativ! Ett anpassat nyhetsbrev, ett sommarerbjudande som kunden känner sig trygg med att klicka hem från mobilen. Kanske till och med låta dem betala i höst? Det finns många mindre men effektfulla actions som kan vara en del av din strategi. Läs mer om hur du behåller försäljningen under sommaren.

Genom att se till att din kunder alltid har en ständig närhet till din e-handeln så kan du motverka den dipp du oftast förbereder dig inför varje år. Aktivera dina kunder även från solstolen och låt din e-handel skina i solen!

Under tiden kan du läsa förberedelserna du bör göra under hösten.

Trevlig e-handelsommar!


Skärmavbild 2019-06-19 kl. 14.12.29
Textalk Webshop är den perfekta e-handelplattformen för dig som vill sälja på nätet. Prova helt gratis i lugn och ro, lägg upp bilder och info om dina produkter och möbler och prova dig fram bland alla e-handelsfunktioner som finns i vår e-handelsplattform.  Säker drift, betalningslösningar, integrationer till affärssystem och logistiksystem är redan på plats. Prova någon av våra färdiga mallar och bygg din webbutik själv. Eller låt våra professionella designers och programmerare skräddarsy en webshoplösnig just för dig.

Starta webshop