Så förbereder du din e-handel under hösten

blackfriday_host2019

Hösten är sannolikt långt ifrån, men att starta planeringen inför dom kommande försäljningsmånaderna redan nu kommer garantera dig en säsong med framgångsrik försäljning. Vi på Textalk Webshop har en lista med säljdagarna och förberedelserna du bör göra under hösten för att kunna lyckas på bästa sätt. 

Black Friday
Black Friday är den absolut bästa shoppingdagen i Sverige och som börjar dagen efter Thanksgiving i USA. Detta är början på julhandeln och en möjlighet att fördubbla din försäljning. Dom senaste åren har det också blivit populärt även med “Black Week” hela veckan efterföljd av “Black Weekend”.

Cyber Monday
Begreppet “Cyber Monday” skapades för att övertyga konsumenter att handla online. Cyber Monday är måndagen som infaller tre dagar efter Black Friday. Först och främst riktar denna dagen sig mot e-handlare, men dom senaste åren erbjuder även många fysiska butiker unika erbjudanden. Detta har snabbt blivit en av dom största shoppingdagarna på nätet, och en dag du som e-handlare inte vill missa!

Julhandeln
Strax efter Black Friday och Cyber Monday är det dags att förbereda din butik för årets köpfest. Varje år ökar försäljningen under julen och vi handlar mer julklappar online. Du som jobbar med e-handel har därför ett guldläge att få kunder att välja just din webbshop att handla julklapparna i. Ha i åtanke att många handlar julklappar redan i oktober, så sätt igång att förbereda julanpassningen av din webbshop redan i september. 

Inför alla dessa readagar vill vi på Textalk Webshop ge våra kunder fyra tips på hur man kan förbereda sig under hösten.

Mobilanpassa din webbshop för en bättre köpupplevelse
Allt flera handlar från mobila enheter, också på stora readagar. Det är därför viktigt att du mobilanpassar din webbshop så att kunden får en bra köpupplevelse i alla led. För några år sedan började Google att straffa sidor som inte är responsiva. Så om du vill få flera besökare till din webbshop och öka konverteringen så är det nu ett måste med en mobilanpassad webbshop. 

Har du ännu inte en mobilanpassad webbshop eller behöver en ny design inför hösten? Textalk Webshop har många responsiva teman att välja på som du kan anpassa efter dina önskemål.

SEO
Under stora readager som till exempel Black Friday letar många efter dom bästa erbjudanden och du vill väl att dom ska handla av dig? Det kan då vara bra att se genom dina sökord och SEO-anpassa texterna som kopplas till ditt erbjudande. Då ökar chansen för att de visas högt upp bland sökresultaten vilket gör det enklare för både nuvarande och potentiella kunder att hitta din webbshop.

Marknadsföring i alla kanaler
Har du ett erbjudande som dina kunder inte får missa? Se till att marknadsföra dina erbjudanden i relevanta kanaler där din målgrupp befinner sig och jobba aktivt med att ta en plats i dina kunders medvetande innan kampanjerna börjar. Börja en tid innan med att till exempel skicka ut nyhetsbrev och göra inlägg i sociala medier med små hint på vad som kommer hända in din webbshop under rean.

Kundservice är A och O
Se till att ge kunderna en snabb kundservice och tillräcklig bemanning för ökad trafik. Med mer trafik och ökad försäljning kommer också mer frågor. Tänk på hur du kommunicerar med dina kunder, och hur enkelt det är för dina kunder att komma i kontakt med dig. Till exempel kan du använda dig av en integrerad live chatt, där kunderna enkelt och smidigt kontaktar dig om de har en fråga eller fundering om sitt köp.


Skärmavbild 2019-06-19 kl. 14.12.29Textalk Webshop är den perfekta e-handelplattformen för dig som vill sälja på nätet. Prova helt gratis i lugn och ro, lägg upp bilder och info om dina produkter och möbler och prova dig fram bland alla e-handelsfunktioner som finns i vår e-handelsplattform.  Säker drift, betalningslösningar, integrationer till affärssystem och logistiksystem är redan på plats. Prova någon av våra färdiga mallar och bygg din webbutik själv. Eller låt våra professionella designers och programmerare skräddarsy en webshoplösnig just för dig.

Starta webshop