Månadens webshop Norosteel

header_norosteel.jpg

Norosteel AB är ett familjeföretag som driver försäljning av byggplåt till både privatpersoner och företag. Sedan starten 1998 har Norosteel hunnit bli ett väletablerat företag med branschens största sortiment av takplåt samt dess tillbehör. Den fysiska butiken finns i södra Sverige men leveranser sker till hela Sverige samt delar av norden. Företaget består av grundarna Birgitta och Bengt samt Emilia som är marknadsansvarig och William som arbetar med tillverkning och lager. På kontoret finns även de två plikttrogna assistenterna – Golden retrievern Jackie och Amstaffen Zoë.

Vad var er motivation för att starta Norosteel?
Norosteel startades för att man ansåg att det fanns för få mindre aktörer på marknaden som sålde just byggplåt och tillhörande produkter. Visionen är att kunna erbjuda ett stort sortiment av svensktillverkad byggplåt av bästa kvalité till ett bra pris, samtidigt som man inte ruckar på snabb och personlig service. 

Vad tycker ni är det viktigaste att tänka på när man startar en webshop?
Tid. Se till att avsätta tid. Finns inte detta så ta hjälp utifrån. Det är inte bara själva uppstartsfasen som tar tid, när webshopen sedan är i rullning krävs det att den uppdateras och sköts om. Hur bra en webshop fungerar speglar hur företaget fungerar.

Vad är ert mål för verksamheten?
Att kunna ge bra och snabb service oavsett om kunden beställer ett paket skruv eller ett stort objekt. 

Har ni några råd att ge andra som vill starta en webshop?
Som sagt, avsätt tid annars ta hjälp. För uppbyggnaden av webshopen är det bra att spana på konkurrenter men låt bli att kopiera. Inspireras men gör er egen grej, då kommer man långt. Det är även A och O med snygga bilder. 

Vad fick er att välja Textalk Webshop?
Användarvänligheten och att det är enkelt att skapa webdesign utan att vara ett proffs på programmering. 

Hur marknadsför ni er?
Digitalt. Främst på Google men också sociala medier såsom Facebook och Instagram.

Tack Norosteel för att vi fick lära oss mer om er verksamhet!


Skärmavbild 2019-06-19 kl. 14.12.29Textalk Webshop är Sveriges största, mest erfarna och mest prisvärda e-handelplattform. Vi samarbetar med alla betalningslösningar, logistiktjänster och affärssystem som finns på den skandinaviska marknaden. Hos oss får du en komplett e-handelslösning och vi hjälper dig med allt inom e-handel och webb på ett språk som du förstår. Starta en webshop idag!

Starta webshop