Månadens webshop Pixel-shirt

header_blogg.jpg

Pixel-Shirts är resultatet av ett nördigt intresse av tv-spel i allmänhet och retrospel i synnerhet. Hos oss hittar man T-shirts i alla storlekar, från minsta bebis till största vuxen, med motiv inspirerade från spelvärlden. Sedan en tid tillbaka finns även kepsar och tygpåsar i sortimentet. Ägare och idékläckare till företaget är jag, Tobias Wigstrand, 38 år från Smålands djupaste skogar. Det är nu ca tre år sedan företaget och webshopen såg dagens ljus för första gången.

Vad var er motivation för att starta Pixel-shirt?
Idén kläcktes när jag själv ville köpa spelrelaterade T-shirts till mina barn. Ganska snabbt upptäckte jag att utbudet för barn var extremt begränsat. Jag besökte även några mässor med barnen. Inte heller där fanns det särskilt mycket, om ens något alls, i små storlekar. Då tog jag saken i egna händer och startade Pixel-Shirts.com med grundidén att våra motiv skulle finnas tillgängliga i alla storlekar. Inte bara till vuxna och större barn. Motiven är designade internt och är unika hos oss. Idag finns vi både på webben och även som utställare på de flesta spelrelaterade mässorna, såsom Comic Con och Retrospelsmässan.

Vad tycker ni är det viktigaste att tänka på när man startar en webshop?
Det finns många viktiga punkter att ha i åtanke när man startar en webshop. En av de viktigaste punkterna tycker jag är att sidan ska vara attraktiv och lockande att titta på. Man kan jämföra det med en måltid mat. Man säger ju att man äter med ögonen först. Jag tror det samma gäller även webshopar. Man handlar med ögonen först. Är inte webshopen snyggt designad och enkel att förstå är sannolikheten nog betydligt mindre för att ett köp blir av.

Vad är ert mål för verksamheten?
Idag är Pixel-Shirts en sidoverksamhet. Men jag hoppas att det en dag blir ett heltidsarbete med många anställda och ett ständigt växande utbud. Det vore även kul att kunna komplettera den digitala butiken med en fysisk butik.

Har ni några råd att ge andra som vill starta en webshop?
Tveka inte! Har du en idé så kör, bara kör! Det kanske känns otäckt, men jag lovar dig, du kommer inte att ångra dig! Och det är faktisk inte så svårt som man kanske kan tro.

Vad fick er att välja Textalk Webshop?
Enkelheten tror jag det var! Jag kollade några videos på hur Textalk fungerade och det verkade så smidigt och enkelt. Och det var det också! Första utkastet på en fungerande butik, med ett fåtal produkter, var uppe på bara några timmar!

Hur marknadsför ni er?
Både genom annonser på sociala medier samt med Google Ads. Och sen ser jag även vår exponering på alla mässor vi besöker som marknadsföring. Där delar vi ut flyers till de som besöker vår monter, så att de enkelt kan hitta oss på nätet när de kommer hem.


Skärmavbild 2019-06-19 kl. 14.12.29

Textalk Webshop är Sveriges största, mest erfarna och mest prisvärda e-handelplattform. Vi samarbetar med alla betalningslösningar, logistiktjänster och affärssystem som finns på den skandinaviska marknaden. Hos oss får du en komplett e-handelslösning och vi hjälper dig med allt inom e-handel och webb på ett språk som du förstår. Starta en webshop idag!

Starta webshop