Prislistor + Black Friday = WOW

PRISLISTOR_header.jpg

Har din webshop en lönsam strategi inför Black Friday? Den 29 november är det dags för årets största köpfest, som blir allt större för varje år som går. Som e-handlare har du säkert kampanjerna klara och priser satta inför den stora säljdagen. Men hur ska du lägga in priserna på ett lönsamt och effektivt sätt?

Tidigare i år släppte vi på Textalk Webshop en ny funktion; Prislistor. Det gör bl.a. att man kan förbereda prisändringar i lugn och ro och sedan växla vilken prislista som ska gälla när det blir aktuellt för Black Friday och andra readagar. Alla butiker som aktiverat de nya prislistorna har nu också nya ”Black Friday” – funktionen. Denna funktionen hittar du under Rabatter > Schemaläggning.

Vad krävs för att prislistor ska fungera? 

  • Prislistor gäller endast för plus abonnemang
  • Inga integrationer till affärssystem
  • Inte fler än 5000 artiklar

Om du inte redan har aktiverat prislistor kommer funktionen erbjudas på startsidan i admin. Om du har vårat Bas abonnemang och önskar prislistor inför Black Friday och andra readager kan du alltid uppgradera ditt abonnemang! Ta kontakt med vår support om du har frågor.

Saker att ha koll på:

  • Normalpriser, extrapriser och inköpspriser hanteras i separata prislistor, som sedan kopplas dit de ska användas.
  • Lämnas ett prisfält tomt blir artikeln inte köpbar. Tillåter butiken gratisartiklar kan man fylla i 0 som pris.
  • Ändrar man priser på artikelsida eller artikellistan kommer priset i aktiv prislista att ändras.
  • Det går inte längre att importera priser via artikelimporten utan använd en ny import för prislistor.
  • Priser anges inklusive eller exklusive moms beroende på butikens grundinställningar för moms (Inställningar > Moms > Hantering av priser). Det går alltså inte ha vissa prislistor inklusive moms och andra exklusive moms.

Aktivera och hantera prislistor
Prislistor hanteras under Sortiment > Prissättning. När funktionaliteten aktiveras kommer befintliga priser konverteras över till den nya strukturen. Butiken bör dock gå igenom priserna och bekräfta att det ser rätt ut, eftersom diverse inställningar påverkar hur konverteringar sker. Läs mer om hur du aktiverar prislistor inför Black Friday här!


Skärmavbild 2019-06-19 kl. 14.12.29Textalk Webshop är den perfekta e-handelplattformen för dig som vill sälja på nätet. Prova helt gratis i lugn och ro, lägg upp bilder och info om dina produkter och möbler och prova dig fram bland alla e-handelsfunktioner som finns i vår e-handelsplattform.  Säker drift, betalningslösningar, integrationer till affärssystem och logistiksystem är redan på plats. Prova någon av våra färdiga mallar och bygg din webbutik själv

Starta webshop