Månadens webshop Fight IBD

fightibd_header.jpg

Felicia Jensen och Sandra Hasslö driver webshopen Fight IBD som fritidssyssla, helt ideellt och där all vinst går oavkortat till Mag-tarmfonden. Vår första webshop gick live i oktober 2016. Sedan dess har vi skänkt över 30 000 SEK till Mag-tarmfonden.

Till minne av vår vän Amanda. Idag kan flera leva ett ganska normalt liv med mag- och tarmsjukdomar, vilka brukar gå under samlingsnamnet IBD. För många är det en väldigt jobbig sjukdom som dessutom kan vara mycket allvarlig. Vi delade många skolår tillsammans med Amanda och hon var den som var full av bus i vårt gäng. Hon var väldigt sjuk under en lång tid och till slut orkade inte hennes kropp mer. Strax innan hennes 28:e födelsedag dog Amanda av följdsjukdomar till sin Crohns.

Vad var er motivation för att starta Fight IBD?
Vår starkaste motivation till att starta verksamheten var för att hedra Amanda och försöka att bidra till forskningen. Så att forskningen kan gå framåt och fler slipper drabbas! Vi ville fortsätta det fina Amanda gjorde och att uppmärksamma dessa vanliga sjukdomar som ingår i IBD. Amanda gjorde armband, ritade mönster och tryckte t-shirts med texten ”Fuck Crohns” på som hon sedan gav till sina nära och kära. Vi vill fortsätta med det som Amanda en gång startade och samtidigt bidra till forskningen om mag- och tarmsjukdomar.

Vad tycker ni är det viktigaste att tänka på när man startar en webshop?
Det finns många saker. En sak som vi upptäckte efterhand var att shoppen och URL:en inte kunde fortsätta att heta Fuck Crohns då Google rensade bort oss från sökresultaten p g a ett visst ord i vårt namn. SEO är A och O för att folk ska kunna hitta en. Att vara tydlig med villkor och generös när det kommer till reklamationer. För oss är det extremt viktigt att våra kunder är nöjda då de bär vårt budskap på armen.

Vad är ert mål för verksamheten?
Målet är att fortsätta bidra till forskningen om mag- och tarmsjukdomar. Vi vill fortsätta de fina Amanda gjorde och att uppmärksamma dessa vanliga sjukdomar som ingår i IBD.

Har ni några råd att ge andra som vill starta en webshop?
Starta! Man löser det andra och eventuella frågetecken längs vägen!

Vad fick er att välja Textalk Webshop?
Vi letade ny plattform då vår initiala plattform bytte ägare. Vi tyckte att det skulle vara väldigt roligt att ha en plattform som är svenskutvecklad och lite mer flexibel än vår tidigare. Textalk är en kraftfull plattform som man kan göra massor med! Dessutom grym support! Att vi dessutom initialt fick kontakt med en på Textalk som själv har IBD gjorde det nästan till ödet. Sedan är ju Textalk Webshop helt fantastiska som sponsrar oss med shoppen – så att mer pengar kan skänkas istället för att gå till diverse utgifter! Tack <3!

Hur marknadsför ni er?
Vi har inte gjort så mycket mer än att själva posta inlägg på sociala medier ibland (från våra privata konton) och får ofta spridning genom delningar. Vi bär armbanden själva och pratar öppet om sjukdomarna så ofta vi ges tillfälle. Vi har försökt att jobba lite med SEO men måste bli bättre. I och med att det är en fritidssyssla så varierar tiden som vi har möjlighet att lägga ned ganska kraftigt.


Skärmavbild 2019-06-19 kl. 14.12.29

Textalk Webshop är den perfekta e-handelplattformen för dig som vill sälja på nätet. Prova helt gratis i lugn och ro, lägg upp bilder och info om dina produkter och möbler och prova dig fram bland alla e-handelsfunktioner som finns i vår e-handelsplattform.  Säker drift, betalningslösningar, integrationer till affärssystem och logistiksystem är redan på plats. Prova någon av våra färdiga mallar och bygg din webbutik själv

Starta webshop