Tips: Förbättra er returhantering

returhantering.jpg

November och december är e-handlarnas bästa försäljningsperioder. Efter julhandeln är det många julklappar som ska bytas eller lämnas tillbaka. Även om returer kostar pengar och kan kännas krångligt, är returhanteringen en viktig del för att vårda kundrelationen och skapa återköp. Hur ska du hantera dina returer under januarirean och nästa år?

Tips för smidig returhantering

  • Se till att ha en bra och tydlig returpolicy. Detta skapar förtroende. Informera om vem som ansvarar för returkostnaden, hur varan ska returneras och hur många dagar det tar att få pengarna tillbaka.
  • Skicka med eller använd paket som är anpassade för retur. Förpackningen ska vara enkel och smart att öppna för kunden och därefter smidig att skicka tillbaks. Viktigt att beskriva tydligt hur kunden ska förpacka varan, så att returhanteringen blir så smidig som möjligt.
  • Bifoga returfraktsedel i paketet. Detta kan öka kostnaden per försändelse, men det ger dig som e-handlare säkrare returer och ökad spårbarhet när paketet är på väg tillbaka.
  • Att få feedback är alltid viktigt då du kan använda dig av denna informationen i vidare arbete med webshopen. Låt kunderna ange en anledning till retur genom att fylla i en enkät. Returen blir en möjlighet för dig att lära känna kunderna och deras beteende bättre. Detta kan minska framtida returer och driver tillväxt.

(Källa: PostNord)

Tips för att minska returer:

  • Utförlig information om produkten
  • Recensioner från andra nöjda kunder
  • Beskrivning av passformen
  • Storleksguider

Kundcase: Läs hur Standtall.se har jobbat med storleksguider och minskat sina returer


Skärmavbild 2019-06-19 kl. 14.12.29

Textalk Webshop är den perfekta e-handelplattformen för dig som vill sälja på nätet. Prova helt gratis i lugn och ro, lägg upp bilder och info om dina produkter och möbler och prova dig fram bland alla e-handelsfunktioner som finns i vår e-handelsplattform.  Säker drift, betalningslösningar, integrationer till affärssystem och logistiksystem är redan på plats. Prova någon av våra färdiga mallar och bygg din webbutik själv

Starta webshop